Ongeluckig, of Droevig Verhaal van 't Schip
main image
shadow shadow

Internationale samenwerking

Dit project is een eerste aanzet voor brede internationale samenwerking tussen Zuid-Afrika en Nederland. Dit gaat over de onderwater-archeologie en over het gezamenlijk onderzoeken en beheren van cultureel erfgoed. Door deze samenwerking ontstaan voor beide landen volop nieuwe mogelijkheden en kansen.

Capaciteitsopbouw

De maritieme unit van SAHRA kan groeien. Meer medewerkers en meer kennis en facilititeiten zorgen ervoor dat er op termijn adequaat aan onderwater erfgoed management kan worden gedaan. Dit zal leiden tot lokale groei van werkgelegenheid, die zich kan ontwikkelen tot een unit, die in en buiten Zuid-Afrika kan worden ingezet en zo het belang en de interesse voor onderwater erfgoed kan uitdragen.

Opleiden studenten

Studenten aan de Universiteit van Kaapstad en studenten uit Nederland kunnen samen aan projecten werken op het gebied van de maritieme archeologie en  cultureel erfgoedbeheer. Hierdoor kunnen studenten praktijkervaring opdoen op het gebied van onderwater archeologie. Onderwater werken stelt specifieke eisen aan fysieke conditie, duikvaardigheden en methodologie. Dit kan in een veldwerkschool worden geleerd en geoefend onder deskundige begeleiding.

Wetenschapsbevordering

Het is zaak meer kennis en ervaring op te doen ten aanzien van het maritieme cultureel erfgoed. Dit om voldoende tegenwicht te bieden tegen commerciĆ«le berging, illegale roof en vernietiging van dit erfgoed. Het gaat hier om het zoeken naar wraklocaties, het waardestellend onderzoeken, beschermen, in geval van ernstige bedreiging het zuiver wetenschappelijk onderzoeken van wraklocaties en in het opgraven en conserveren van scheepswrakken en inventaris.  

horizontal bar

De Gouden Buys © 2012

StartpaginaCampagnesDe historische bronnenInternationale samenwerking 
Onze winkel
SupportersSteun ons!English readers